torsdag den 17. juli 2008

Faglige blogs opnår mere dialog end corporate blogs

Det har to specialestuderende der har skrevet om blogs i afsætningsmæssigt perspektiv, fundet ud efter at have gennemført en større kvantitiv undersøgelse af hvem, der læser blogs *. OG ikke mindst: Hvem der kommenterer på dem.

Det er altså flere, der ønsker at kommentere og indgå i dialog på blogs, der handler om fx systemudvikling, end på virksomhedsblogs. Det synes jeg for så vidt er ret logisk. Dels er det fordi blogs er en god kilde til viden og videsdeling faggrupper imellem, men også fordi virksomheder ikke er særlig gode til at bruge blogs rigtigt.

En anden grund kan vel også være fordi virksomhedsblogs tit befinder sig i en corporate - website- kontekst, som en integreret del af hjemmesiden. Det har ret meget at sige, fordi dit corporate websites målgruppe, ikke nødvendigvis er 1:1 med målgruppen for din blog. Chancen er i hvert fald stor for at mange af dine besøgende ikke er interesseret i at indgå i dialog med dig på en blog. Men hvis de har fundet frem til dit blogindlæg gennem blogosfæren, er det en helt anden bloglæsetype, du får glæden af at få på besøg - en der mere sandsynligt vil skrive en kommentar.

* Et lille uddrag: Generelt er det det er de over 40, der er de mest aktive bloglæsere. For corporate blogs, er målgruppen lidt yngre. 35 - 39 år er den største gruppen her. Se mere her

Ingen kommentarer: