Jeg SKAL bare have min daglige dose The Bloggess. Hun er bare fantastisk vittig og totalt yndlingsblogger!
Håber hun udgiver en bog en dag!
:D
onsdag den 30. april 2008
Min yyyndlingsblog lige nu!
tirsdag den 29. april 2008
Græsrodsblogging i Cuba
Så er cubanerne begyndt at blogge. Kun for nyligt har almindelige mennesker i Cuba fået lov til at eje en computer, og med det har det opblomstret en græsrodsblogging, hvor cubanerne fortællere deres lands ucensurerede historie. Myndighederne gør dog alt for at hindre det og kontrollerer i høj grad stadig internettet, så det er ikke nemt at få sine indlæg distribueret. De forsøger også at manipulere omverdenen med diktaturvenlige blogs, som et forsøge på at lægge en dæmper på den kritiske blogosfære, der dominere i cuba. Men det er ingen tvivl om at græsrodsbloggingen er stærk, og den er magtfuld. Et meget smukt billede på at blogging virkelig er demokratiets stemme, folkets stemme. Hvor der er blogging, er der håb!:)
Generacion Y: http://www.desdecuba.com/generaciony/
My Island at Midday: http://isla12pm.blogspot.com
Potro Salvaje: http://www.desdecuba.com/potro/
torsdag den 24. april 2008
Nu også microblogging
Jeg har besluttet mig for at give det der Twitter en chance (...Sebastian...) fordi jeg har forstået såpas at det nye er microblogging, og Twitter er the place to be.
Når man nu lige har startet at blogge virker det på en og samme måde dejlig nemt med microblogging og meget frustrerende at skulle kaste sig over endnu en blogform... men jeg gir' det en chance! Følg mig på Twitter her!
Twitter er en microbloggingtjeneste hvor man max kan skrive 120 tegn , og hvor man indgår i et kæmpe netværk af (xxx ? Hvor mange er der egentlig...?) andre twittere, hvor man kan vælge at følge andre twittere om hvad, man laver nu. For dem af os der er på Facebook og bruger messenger, er det jo netop det, vi skriver i vores statusbar - et kort statement der fortæller hvad man laver og tænker. Nogle gange virker det bare meget stærkere at bruge færre ord.
Microblogging er ifølge Robert Scoble fremtidens kommunikationsform i virksomheder fordi man kan pleje sit netværk og følge forretningspartnere på en mere personlig måde og derved skabe et fundament for samarbejde og tillid. Som han skriver, "People won't do business with you until they like you or have a sense of trust".
Flere meninger om hvad Twitter kan og om det har potentiale som virksomhedskommunikation..?
tirsdag den 22. april 2008
Mere om blogging og barrierer
Det er ikke kun tekniske barrierer der står i vejen for brugernes involvering i blogosfæren.
Malouette har opført denne liste over meget relevante barrierer, som er taget fra et speciale om brugeres engagement på corporate weblogs, baseret på interview af 10 brugere.
1) Bloggen er endnu ikke en integreret del af mange brugeres kommunikationsvaner, og nogle er endnu ikke fortrolige med at skrive i et offentligt rum på nettet.
2) Hvis der i forvejen ikke er nogen kommentarer, holder brugerne sig tilbage, fordi de i så fald ikke kan iagttage andres bidrag til kommunikationen, plus “mængdens tryghed” gør det nemmere at stå frem med sine meninger. Nogle brugere foretrækker anonymitet.
3) “Mange brugere opfatter ikke den intimitet, som det virtuelle rum ifølge teorien kan skabe, idet en aktiv deltagelse på corporate weblogs tværtimod får brugerne til at føle, at de optræder for et publikum og derved blotter sig offentligt.” (p. 159)
4) Tilstedeværelsen af relevans og et oplevet behov hos brugeren er også afgørende for, om de deltager aktivt på bloggen.
Meget spændende, jeg kan mærke vi er inde at røre ved kernen af problemet.... Er det måske bare ikke i den(danske...) natur at engagere sig i blogs?
Bloggingens hæmsko: Avanceret teknologi og uerfarne brugere
Brugervenlighed i blogs er meget udsat, fordi udbredelsen af blogs stadig ikke er nået ud til den brede befolkning – nu snakker vi primært her i Danmark - mens blogteknologien stadig bliver mere avanceret. Derfor opstår det tit et clash når uerfarne (blog-) brugere støder på blogs, som igen kan betyde store barrierer for, om brugerne overhovedet involverer sig i debatten. En af disse barrierer er brug af tagclouds . For mig at se er brug af tagclouds en avanceret blogteknologi der har til formål at begrænse kompleksiteten i blogs, ved at skabe en form for visuel orden i mængden af blogindlæg. Så ideen og formålet med tagclouds er vel en form for brugervenlighed. Men for nyfødte blogs, der endnu ikke omfatter tags og mange blogindlæg, er det en unødvendig og ret bruger -uvenlig funktion, der blot forvirrer brugeren.
onsdag den 16. april 2008
Blog mig her og blog mig der
Jeg har funderet en del på hvordan det kan være så stor forskel på lande og hvem, der blogger. I Usa er blogsfæren enorm og efterhånden blevet rimelig etableret, mens den i Danmark ikke rigtig helt har fundet sin 'hylle'. Både i Norge og Sverige blogges der mere end i Danmark. I Frankrig blogger man vidst helt vildt, mens tyskerne mere står på sidelinien i forhold til hele blogbølgen. Kineserne er ikke begyndt at blogge særlig meget, mens japanerne er næsten lige så bloggende som amerikanerne. (Kilde: http://www.sifry.com/alerts/archives/000443.html og Scoble & Israel Naked Conversations)
Hvad er grunden til at det er så store forskelle i lande, der ellers har så mange lighede?..?
Har funderet lidt på en mulig forklaring.
I Usa eksisterer det et fom for 'spændingsfelt' mellem store, tunge virksomhedsgiganter og den voksende græsrodsbevægelse der kommer til udtryk i blogsfæren. Behovet for en ny måde at bruge virksomhedskommunikation er mere tydelig her end det måske er i Danmark, der generelt har en relativt gennemsigtig industri, flade virksomhedsstrukturer, og der ”forbrugerens stemme” tit bliver ivaretaget af medierne. Måske er det derfor behovet for blogging ikke er så udtrykt her som i andre lande? (Det giver iallefald mening i forhold til Usa, men Norge og Sverige..? Flere forklaringer må til...)
tirsdag den 15. april 2008
Google juice
Jeg ser mere og mere idéen i at blogge som ren og skær søgemaskineoptimering. Det lyder udspekuleret, og er det sådan set også, men en blog har bare mere "google juice" end almindelige hjemmesider, fordi blogs linker til hinanden og opdateres ofte (ideelt set!) som er de to vigtigste ingredienser i en gang god Google juice.
Synlighed i søgemaskiner er, eller kan potientielt være et decideret incitament til at starte at blogge for mange virksomheder, og jeg synes sådan set også det er reelt nok. Jeg tror iallefald det, er et argument virksomheder kan forstå...
mandag den 14. april 2008
Godt sagt - om blogs
"Having a blog without a goal is a lot like walking a penguin through Central Park - sure, it's interesting, but it probably isn't helping anybody" (J.Wright)
"If authenticity is the defining feature of blogging, credibility is the benefit"
(R. Schoble/ S.Israel)
"Folk snakker med hinanden. I åbne, ærlige samtaler. Inden for og uden for virksomhederne. De interne og eksterne samtaler er ved at blive forbundet med hinanden. Vi har intet andet valg end at deltage i dem." (Cluetrain Manifest)
"#34 - For at kunne tale med den menneskelige stemme er virksomheder nødt til at tage del i fællesskabets anliggender
...................#35 - Men først er de nødt til at tilhøre et fællesskab"
(Cluetrain Manifest)
"The most powerful thing sbout blogging isn't the technology; it is this massive community driving the blogsphere" (J. Wright)
"Blogging is the word of mouth on steroids" (Y. Vardi citeret i J.Wright)
"The blog is the best relationship generator you've ever seen, it's all about openness. People see them as a reflection of an open, communicative culture that isn't afraid to be self-critical"
(Bill Gates, citeret i D. Kirkpatrick)
-------
Cluetrain Manifest - R. Levine, C. Locke, D. Searls, D. Weinberger (2000)
Blog Marketing - J. Wright (2006)
Naked Conversations (R. Scoble, S. Iseael (2006)
Why there's no escaping the blog - D. Kirkpatrick (2005)
-------
Blogs om katte kan også være interessante
Folk, der ikke selv blogger, har svært ved at se magien ved det, og anklager tit bloggere for at være navlebeskuende, usaglige og uinteressante, og at blogsfærens enorme omfang er et bevis på hvor, nødvendigvis, ringe kvaliteten er. Jeg vil ikke bruge meget tid på at forsøge at forklare hvorfor folk blogger og hvorfor folk læser blogs. Det interessante er ikke, at finde ud hvorfor Else på 52 år synes det er sjovt at blogge om sine katte (sjovt nok bliver katte ofte brugt for at eksemplificere den virkelig uintelligente og uinteressante blog…). Det interessant er derimod hvilket potentiale der ligger i blogging som værktøj til dialog mellem virksomheder og deres omverden. Sat på spidsen: Hvis Else skriver om sine erfaringer med Whiskas kattemad eller en bestemt type kattesand, og i øvrigt har en læserskare og linker til andre katte-elskende bloggere, vil Else kunne være en værdifuld kilde til viden for de virksomheder, som Else er kunde - eller potentiel kunde - hos.
Folk blogger, uanset om vi anerkender det eller ej. Derfor, virksomheder: Chancen er der, for at de blogger om dig/ din virksomhed, eller i det mindste, at de blogger om din branche. Derfor kan det godt betale sig at blande sig i debatten.
fredag den 11. april 2008
The word is out
Har lige slået "stort" brød op på Facebook, så nu er det ingen vej tilbage. Dødssynd nr 1 for bloggere er at ikke blogge, og forpligtelse motiverer. I allefald mig. Men man skal også blogge om noget relevant, noget der fænger og engagerer. Det holder ikke bare at blogge om at blogge om blogg...ing... ...Nej det skal flere boller på suppen som de siger her i danskeland.
Mit hovedformål med projektet er kort og godt at blive klogere på hvad, blogging kan bruges til.
Mange mener noget om blogging, men ikke alle meninger er baseret på særlig sagligt grundlag.
Men heldigvis er der undtag. Har lige slugt bogen Naked conversations; how blogs are changing the way businesses talk with customers (R. Scoble/ S. Israel) og kan konstatere at det handler om så meget mere end blogging, at blogging bare er toppen af et isberg, og mange ikke ser hvad der gemmer sig under denne overflade.
Det kribler efter at undersøge dette "farvand" kan jeg mærke.
Det handler om at etablere en dialog med kunderne. 2-vejs kommunikation. God gammeldags dialog. I en dialog er vi ligestillede, kommunikationen er ikke styret fra den ene part. Samtalen former sig som man finder fælles referencerammer, fælles interesser. Og dialogen er en læreproces, fordi man ikke bare bliver klogere på hinanden men også på sig selv. Hvorfor er dette relevant? Hvis virksomheder skal starte at blogge, skal det være for at komme i dialog med sine kunder. Bortset fra at det er i forholdet menneske-til-menneske, ikke virksomhed-til- kunde.
Mere følger..
Blog om blog. Et eksperiment.
Dette er lidt nyt, lidt spændende, for jeg har aldrig rigtig blogget før. Jeg er så heldig at jeg i den følgende uge skal fordybe mig i emnet blogging, en hel uge taget ud af kalenderen mens hverdagen går videre inde hos mine magnetkolleger på Mehldalsgade. Min kollega Louise foreslog straks at bruge blog som værktøj - det er jo dét, det er til for! Vidensdeling, at skabe dialog, få værdifuld input...i stedet for at sidde i osteklokke en uge. Efter lidt frem og tilbage ("frem": "jo selvsagt skal du blogge, det får du meget mere ud af!", tilbage: "det går ikke! jeg har ikke noget at sige!" ) indså jeg at det er for oplagt til at at lade være, så jeg lader det komme an på en prøve. Man kan jo ikke rigtig kloge sig på noget man ikke selv har prøvet, vel?