tirsdag den 22. april 2008

Mere om blogging og barrierer

Det er ikke kun tekniske barrierer der står i vejen for brugernes involvering i blogosfæren.
Malouette har opført denne liste over meget relevante barrierer, som er taget fra et speciale om brugeres engagement på corporate weblogs, baseret på interview af 10 brugere.

1) Bloggen er endnu ikke en integreret del af mange brugeres kommunikationsvaner, og nogle er endnu ikke fortrolige med at skrive i et offentligt rum på nettet.
2) Hvis der i forvejen ikke er nogen kommentarer, holder brugerne sig tilbage, fordi de i så fald ikke kan iagttage andres bidrag til kommunikationen, plus “mængdens tryghed” gør det nemmere at stå frem med sine meninger. Nogle brugere foretrækker anonymitet.
3) “Mange brugere opfatter ikke den intimitet, som det virtuelle rum ifølge teorien kan skabe, idet en aktiv deltagelse på corporate weblogs tværtimod får brugerne til at føle, at de optræder for et publikum og derved blotter sig offentligt.” (p. 159)
4) Tilstedeværelsen af relevans og et oplevet behov hos brugeren er også afgørende for, om de deltager aktivt på bloggen.


Meget spændende, jeg kan mærke vi er inde at røre ved kernen af problemet.... Er det måske bare ikke i den(danske...) natur at engagere sig i blogs?

1 kommentar:

Sebastian Franck sagde ...

"Er det måske bare ikke i den(danske...) natur at engagere sig i blogs?"

Måske. Måske er vi for indelukkede og tilbageholdende. Det tror jeg dog ikke. Der er efterhånden mange eksempler på blog-indlæg som genererer mange kommentarer. Her er et med 127 kommentarer: http://usablog.blogs.berlingske.dk/2008/04/16/verdens-v%c3%a6rste-pr%c3%a6sident/

Netop dette indlæg illustrerer i øvrigt en mægtig god pointe, som bl.a. Joseph Jaffe fremhæver i "Join the Conversation": "Good conversation is HEATED". En god blog-debat kræver en kontrovers, noget som folk er uenige om. Dubya er måske ekstrem i så henseende, men for mig at se er det én af bloggingens grundregler. Hav stærke holdninger og kommunikér dem klart (og argumenteret).